Градска општина Сурчин у сарадњи са Друштвом архитеката Београда расписала је конкурс за израду програмско-идејног решења недовршеног Дома културе у Бечмену. Конкурс је расписан 16.04.2019.год. као студентски, анкетни, неанонимни и биће отворен до 31.05.2019.год.

Жеља инвеститора је да се јавним такмичењем студената прибаве што креативнији и квалитетнији предлози за реконструкцију започетог Дома који се налази у самом центру Бечмена и који својим тренутним стањем нарушава слику насеља.  Такође, код становништва  постоји потреба да осим естетског уређења центра, овај простор добије и  садржај  мултифунционалног карактера  који би обогатио друштвени живот у Бечмену.

У саставу жирија, који ће оцењивати предлоге студената, наћи ће се представици Друштва архитеката Београда који ће водити рачуна о стадардима професије, док ће се  Председник општине Сурчин Стеван Шуша и председник Скупштине општине Сурчин  Душан Вујадиновић као чланови жирија,   старати да предлози доприносе развојним капацитетима Општине.

Циљ конкурса, је првенствено да се добију креативна архитектонска решења, на основу којих ће се радити даља пројектна документација како би овај објекат биo завршен и стављен у функцију.

Више о условима  конурса www.surcin.rs на www.dab.rs